10 причини защо жените отказват на мъжете

danisex danisex
02/09/2024

Многообразието на отношенията между двата пола все пак си има някои елементарни правила.

Видели сте жена, която ви е харесала, приближавате се до нея и й предлагате да се запознаете, каните я на кафе... И какво чувате като отговор? “Не!”
Какъв удар по самолюбието! Но това не означава, че не трябва повече да го правите - просто трябва да се научите да предвиждате по-често отказа, за да го избягвате.
Виж тук -
Според шведски психолози от Университета на Стокхолм има 10 най-разпространени причини, поради които жените могат да ви откажат:

1. Егоизъм или просто омраза към мъжкия пол. В съвременното общество има много хора както от единия, така и от другия пол, които се грижат сами и само за себе си и не се вълнуват особено от чувствата на другите. Те смятат, че следва да “отдават” своята сексуална привлекателност на максимална цена. Затова на всеки от противоположния пол често му се налага буквално да си измолва ласките. На някои жени пък просто им харесва да унижават, както смятат те, мъжкото достойнство или да поставят мъжете в неудобно положение.

2. Безпаричен вид. При избора на кандидат въпросът за неговата състоятелност стои не на последно място, затова ако изглеждате като човек без пари, смятайте, че ще имате малко шансове за "да". Избирайте жени, които не изглеждат толкова „скъпи“.

3. Нейното сърце е заето. Тя вече си има мъж и не търси нови запознанства.
Виж тук -
4. Тя е опитна кокетка. Много жени с ниско самочувствие и омъжените жени обикновено попадат в тази категория, защото те имат необходимост да се чувстват сексуално привлекателни. Затова те могат и да ви дават знаци, че откликват на поканата, но в действителност не е така. На тях само им е необходимо да удовлетворят своето самолюбие и да почувстват своето превъзходство.

5. Тя има емоционални проблеми. Тази категория жени е срещала на пътя си само “повредени” мъже. Затова те най-често винят мъжкия пол за всички свои неуспехи. Те биха ви отхвърлили само защото сте един от тях – представител на мъжкия пол.

6. Първата ви крачка е била погрешна. На една жена се харесва, ако поставите ръка на рамото и й кажете “здравей, мила” , но друга ще сметне това за връх на нахалството и ще ви “отреже”. Оценявайте реално жената: нейния социален статус, образование. Това, което става за продавачката на пазара не е подходящо за жената-интелектуалец.
Виж тук -
7. Неправилно избран момент. Жената може да ви отхвърли и по причини, които не се отнасят до вас: тя има сериозни проблеми, в лошо настроение е, смята, че днес изглежда зле и т.н. По друго време същата жена би ви отговорила с взаимност.

8. Преживява криза от предишна връзка. Ако поканите жена на среща и чуете в отговор „Не искам с никого да се срещам, трябва ми малко време, за да разбера себе си” това обикновено означава, че тя още преживява разрива на предишните си отношения и не се интересува от нова връзка. В подобен случай е по-добре да общувате като приятели, а после всичко ще се разбере.

9. Слабак. Ако сте неуверени в себе си и ви се подкосяват краката, губите дар слово, когато жената е до вас, не разчитайте, че тя ще се съгласи да се среща с вас. Най-много ще ви “удостоят” със статуса на приятел. Когато мъжът се запознава, той трябва да прави това уверено, без обаче да крие своята неувереност чрез грубост или нахалство.
Виж тук -
10. Просто не й харесвате. Неприятно, но от друга страна лесно - тук нищо не може да се направи. Или й се харесвате, или не.

И така, съществуват неща, които можете да промените (например вашето поведение) и такива, които не зависят от вас. Въпреки това, много е трудно да се приеме отказ без да “си го сложиш на сърцето”. Освен това, всичко става с опит, колкото повече се опитвате, толкова по-малко ще ви огорчават неуспехите и толкова по-бързо ще започнете да разбирате различните жени. Също и сигналите, които ви изпращат.

А ако някой смята, че изброените по-горе важат само в едната посока – от жените към мъжете, просто сменете рода на местоименията.(а) Виж тук -