Беше ли това оргазъм?

danisex danisex
02/23/2024
0

Едно е да получаваш удоволствие от секса, а съвсем друго да почувстваш истински оргазъм. Ако първото се отнася до нашите емоции, то второто е чисто физиологично явление.

Думата “оргазъм” съществува отдавна. В буквален превод от гръцки думата означава “набъбвам от влага, пламтя от страст”. От гледна точка на физиологията понятието звучи по-малко поетично: кулминация на половия акт, пик на насладата.

Специалистите различават няколко вида оргазъм. Разбира се, това деление е доста условно.

Най-простият е гениталният оргазъм. Той е най-разпространеният. Този вид оргазъм се появява локално и възниква в следствие на мускулни съкращения с определена честота в областта на таза. Гениталният оргазъм не е продължителен, но той се усеща доста силно. Той може да се раздели на 3 отделни вида: клиторен, вагинален и маточен, които могат да се срещат поотделно, последователно един след друг или едновременно.

Оргазмът в гърдите е доста рядко явление. Той никога не възниква спонтанно. Постига се с помощта на специални упражнения, на които всеки може сам да се научи. Като правило този оргазъм възниква на фона на гениталния.

Най-желаният от всички видове оргазъм е оргазмът на цялото тяло. Именно към него се стремят всички жени. Той е продължителен, устойчив и невероятно силен. И на следващия ден приятното усещане остава по цялото тяло. Има случаи, когато отзвукът от този оргазъм се чувства и на третия ден.

Истинският оргазъм се определя от 5 обективни признака. И както твърдят специалистите, той не може да бъде симулиран.

1. Ритмична пулсация. Става дума за съкращението на много групи мускули: на влагалището, матката, тазовото дъно, ануса, коремната преса. Като правило съкращенията на мускулите са спонтанни, но ритмични, с интервали не по-големи от 1 секунда. Съкращенията на мускулите в коремната област се виждат добре, а съкращенията на мускулите на влагалището мъжът усеща с половия си член и това го възбужда още по-силно. Тази интензивност на съкращенията не може да се извърши осъзнато. Тя е на границата на инстинкта – така, както отдръпваме ръката си от допир с горещ предмет или при удар от електрически ток.

2. Постъпателни движения на тялото. Изпитвайки оргазъм жената извършва доста енергични движения с тялото си за да направи по-тесен контакта на своите ерогенни зони с мъжкия раздразнител. Целта на тези действия е да не се допуска пауза, да не се намаляват темповете, да се постигне стремителност и нарастване на страстта до настъпването на желаната кулминация. В тези минути жената не се интересува нито от ласките, нито от целувките, нито от любовните думи. Тя няма да позволи на мъжа да се разсейва за всичките тези нежности. В преддверието на взрива цялата женска природа е концентрирана върху физиологията.

3. Приливи и ерекция. Истинският оргазъм винаги е съпроводен от приливи на кръв към кожата. Зачервяват се челото, бузите, областта на гърдите. Жената чувства горещина. Тялото е облято в пот. В момента на оргазма при жената се извършва ерекция на зърната на гърдите, клитора и половите устни. Дори най-опитната любовница много трудно може да имитира това състояние.

4. Влагалищни секрети. Възбудата на жената по време на оргазъм достига такава степен, че влагалищните секрети нарастват прекалено много – над физиологичната необходимост. Изобилието от течност започва “да звучи” по време на сношението, а след завършването на половия акт може да се окаже отвън.

5. Непроизволна гримаса. Всички разговори за блажената усмивка и неземното ангелско просветлено изражение на лицето по време на оргазъм са пълна измислица! Блаженството идва след това, а в момента на оргазма това е невъзможно. Защото блаженството на лицето се създава осъзнато и целенасочено. Жената не е способна да контролира мимиката си по време на оргазма. Лицето на жената, изпитваща оргазъм (това се отнася и за мъжа) се изопачава от гримаса, която не е толкова симпатична. Това е някакво допълнително усилие на мускулите на лицето, помагащо за по-дълбокото потопяване в оргазма и отдаване на физиологичната наслада. Разбира се, тази психоемоционална природа на чувствеността, свойствена на човешкия организъм, не е лишена от своеобразно привличане.Коментари

Няма намерени мнения