Наука за аналния секс – защо ни харесва и трябва ли да боли?

danisex danisex
11/16/2023
0

Аналният секс се е разглеждал като „забранения плод“ на половия акт, като много хора са държали стигмата на аналния секс, като възможен  само за гей мъже и платените жрици на любовта.

Това, разбира се, е пълен абсурд. Аналният секс може да се хареса на всеки, независимо от вашия пол или сексуални предпочитания. За щастие, през десетилетията стигмата около забавлението, което носи аналния секс, беше разбита. Повече хора от всякога му се наслаждават и изпитват по-разнообразен и вълнуващ секс.

Някои хора, които никога не са участвали в анален секс, може да се объркат защо толкова много хора го харесват. Какво толкова хубаво има в това да си натъпкан в  дупето и не боли ли? Е, ние сме тук, за да помогнем да отговорим на този въпрос.

Защо хората харесват анален секс?

Като всяка дейност, сексуална или друга, удоволствието от аналния секс зависи от личните предпочитания. Някои хора просто се наслаждават на усещането да бъдат проникнати от друга област, други може да се ангажират с това, защото партньорът им се наслаждава. Има много причини, за които можем да говорим вечно, но това е блог за друг ден.

Да преминем към науката. В ануса има множество нервни окончания, които могат да бъдат стимулирани, когато бъдете проникнати. При жените вагиналните нерви могат да бъдат стимулирани през аналната стена, а при мъжете може да се стимулира P-точката (простата), като и двете причиняват умопомрачителни оргазми.

Като цяло зависи от вашата индивидуална анатомия и сексуални предпочитания дали ще се насладите на анален секс или не, но има и други фактори. Тъй като аналния секс драстично намалява риска от бременност по време на полов акт, някои може да изберат анален пред вагинален секс, ако се опитват да избегнат забременяване.

Това не означава, че не трябва да внимавате по време на анален секс, но все пак е много важно да предпазите себе си и партньора си от полово предавани болести, като използвате подходяща защита.

Трябва ли аналния секс да боли?

Краткият отговор е – не!

Аналният секс, независимо дали е първият ви или милионният ви път, никога не трябва да бъде болезнен. Болката по време на анален секс често се причинява, когато дупето ви все още не е готово за проникване, което означава, че можете да разкъсате и повредите тъканта около ануса си, като действате твърде бързо.

Ето защо винаги препоръчваме много лубрикант, когато практикувате в анален секс и започнете с малко, ако не сте свикнали с него. Мускулите на аналния свинктер могат да наранят, когато се разтегнат твърде много, така че бъдете търпеливи и започнете бавно.

Ако искате да опитате анален, експериментирайте с малки тапи за задника, за да усетите стимулацията и размера, който можете да поемете. Ето списък с някои от нашите любими продукти за начинаещи, за да започнете:

1. Силиконови конусовидни с размер S - тези тапи са подходящи, защото не са много широки на диаметър и увеличаването му става плавно.2. Метални тапи с бижута. Има ги в три размера, за това са подходящи за да напредвате постепенно с тях.3. Анален душ. Задължителен за всеки, който участва в анален секс, душът помага да се осигури правилна подготовка и хигиена.4. Анален лубрикант. Лубрикантът за всяка сексуална активност, но особено за аналната, е задължителен. Анален лубрикант може да помогне за предотвратяване на болезнено поставяне и като цяло да подобри вашето изживяване при пълнене на дупето.

Готови ли сте за анален секс?

Аналното проникване може да се стори страшно за хората, които го правят за първи път, така че не забравяйте да изразите притесненията си с партньора си, преди да го опитате.


Коментари

Няма намерени мнения