Секс по време на бременност - кое го прави вълнуващ?

danisex danisex
02/02/2024

Сексът. Преди да забременеете, той най-вероятно е бил вълнуващ, интимен и забавен. Сигурно си спомняте пламенното въодушевление, с което сте подхождала към секса? В крайна сметка, това е начинът, по който сте забременяла. Но сексът може да започне да се променя щом вече очаквате бебе.

Разбира се, сексуалността в първото тримесечие може да не ви вълнува особено. Между сутрешното гадене и свързаната с него умора, сексът е едва ли не последното, за което мислите. Наистина. Но, когато започне второто тримесечие, сякаш тялото отново включва сексуалното желание и внезапно много жени просто не могат да му се наситят. (Ако не ви се прави секс, не се притеснявайте, това също е нормално.) С промените, които настъпват в тялото (говорим за нещо повече от нарастването на корема), интимността може да стане много диво, лудо и неочаквано радостно преживяване. Затова хващайте партньора си (и го уверете, че е безопасно и няма да навредите на бебето!) и бягайте в леглото!

И така, кое е толкова вълнуващо в секса по време на бременност?

Забележителна гъвкавост Подгответе се за нови възможности на ставите! Дори и да не сте била най-гъвкавия човек преди, по време на бременността тялото ви естествено произвежда хормон, който ви прави способни да се разтягате повече и като цяло отпуска частите от тялото ви. Замисълът е да станете по-гъвкава за раждането, но има и приятен страничен ефект по отношение на сексуалния живот. Хормонът релаксин отпуска сухожилията ви и ви помага да станете по-гъвкави, което ви позволява да прилагате някои интересни и задоволяващи пози по време на секс.

Тялото се превръща в “страна на чудесата” Тялото претърпява толкова много промени по време на бременността. Разбира се, имате този по-голям корем. Но това не е единствената част от тялото ви, която се променя след забременяване. Гърдите ви започват да приемат пищни форми, които биха накарали и най-похотливата тийнейджърка да се изчерви. Дупето е нараснало малко и осигурява вълнуващи нови извивки за изследване… а това може да е много вълнуващо за мъжа ви.

Другите ви дамски части също ще се почувстват по-различно, тъй като вагината преминава през големи промени по време на бременността. След тези промени е с повишена чувствителност, която ще ви донесе наистина много хубави моменти!

Откривайте нови пози Променящата се форма на тялото ви може да направи обичайните пози не толкова удобни. Но не се притеснявайте. С цялата гъвкавост и променените форми на тялото ви, без проблем ще откриете нови вълнуващи пози, които да оживят сексуалния ви живот. Самото откриване на тези нови пози може да е само по себе си забавно преживяване.

Няма стрес дали ще забременеете Пътят към забременяването е изпълнен с много притеснения и стрес относно това дали това, които правите, е правилния начин да увеличите до максимална степен шансовете за успех. Или, ако не се опитвате да забременеете, се притеснявате относно това дали правите достатъчно, за да попречите постигането на успех в това начинание. Какъвто и да е случаят, при сексът по време на бременност стрес и притеснения няма – да няма притеснения дали ще забременеете е едно от най-хубавите неща в секса по време на бременност.

Допитайте се до лекаря си
Уверете се, че сте се консултирали с лекаря си относно секса, за да сте сигурна, че сте в безопасност и няма никакви рискови фактори, които биха могли да направят секса опасен за бебето.