Лубрикантът като средство за възбуда

Има дни, когато поради стрес или умора възбудата може да е слаба или дори да изчезне по време на интимност, тогава идват на помощ възбуждащите лубриканти и секс спрейове.

Структурата на тези смазочни материали включва стимулиращи компоненти, които повишават чувствителността, предизвикват вазодилатация и насищат с кръв тазовата област. Възбуждащите средства също така насищат усещанията както на мъжа, така и на жената, допринасяйки за стабилна секс стимулация, ерекция и по-ярък оргазъм.

При жените тези секс стимулатори предизвикват активно освобождаване на смазка и остра нужда за интимност. Възбуждащият смазващ агент трябва да се прилага върху цялата вагинална област, клитора и зърната няколко минути преди същинския полов акт. Този тип лубриканти не са подходящи за жени с чувствителни лигавици, тъй като може да се причини сърбеж и парене, особено ако съдържат екстракт от пипер.

При мъжете се насърчава по-активен приток на кръв към пениса, поради което възниква възбуда и увеличаване на ерекцията. Смазването трябва да се прилага с масажиращи движения по кожата на члена и по цялата му дължина в продължение на 5-10 минути преди акта.

Съществуват и универсални стимулиращи средства, които са подходящи за употреба и от двата пола. И още един съвет – ако ще използвате презервативи предварително прочете листовката на средството, което сте избрали да ползвате за стимулация, за съвместимост.