3 доста интересни неща, които научихме за секса през 2017-та

Тъй като темата секс е все още меко казано табу, хората, интересуващи се от него като наука и правещи по-задълбочени анализи за сексуалното си състояние, търсят информация главно в журналите на известни центрове за анализи и сред изследванията публикувани в интернет пространството.  

Ето защо сме подбрали някои от по-интересните резултати на тема сексуалност от проведени през изминалата 2017-та година изследвания.

1. Жените все по-свободно говорят за това къде и как искат да бъдат докосвани. 

OMGYES е доста популярен образователен уебсайт за сексуалността и удоволствието на жените. Но това, което може би не знаете, е, че изследването, на което се основава уебсайтът, е публикувано през август 2017 г. в Journal of Sex and Marital Therapy. 

Това изследване е първото, което се фокусира изцяло върху въпроса къде и по какъв начин жените предпочитат да бъдат докосвани. Експертите идентифицират четири измерения на удоволствие, а изследваните съответно жени заявяват, че сексът без клиторен стимулатор рядко води до оргазъм.   

По-точно казано - тази част от женската анатомия е сред най-предпочитаните зони за докосване и стимулиране, в случай че целите достигането на оргазъм или поне на ползотворен такъв.  

2. Любителите на порно предпочитат в пъти повече аналния пред обикновения секс.   

PornHub е може би най-големият интернет порно портал в света и информацията, която той дава относно сексуалните желания на потребителите си определено си струва вниманието. 

Според него изключително голям процент от любителите на по-хард изпълненията предпочитат и залагат на удоволствията достигани чрез садо мазо аксесоари и секс играчки стимулиращи оргазмът чрез анален секс.  

Порното като цяло отразява и оказва голямо влияние върху нашия сексуален живот, а данните на PornHub могат да ни кажат много за сексуалните тенденции от изминалата година. 

3. Бисексуалните са изправени пред по-големи рискове от психични заболявания. 

Въпреки, че през годините редица пъти беше намеквано, че бисексуалните имат по-високи нива на склонност към депресия, отколкото хетеросексуалните, само шепа проучвания успяха да разгледат реално този вид данни. Но метаанализът (това са данните от няколко изследвания взети заедно) стигна до извода, че въпросния резултат е последователна и обща реалност.  

Този метаанализ, публикуван в Journal of Sex Research, разглежда данните от 52 научни изследвания и заключава, че бисексуалните имат значително по-лошо психическо здраве от хетеросексуалните и равно или по-лошо психическо здраве от гейовете и лесбийките.  

Но нека уточним, дори и да сте бисексуални това не означава непременно, че ще се сблъскате с депресия или безпокойство, анализите споделят единствено, че този тип хора са с по-висок риск и предразположеност, отколкото всички останали.