Шест причини да изберете силиконов лубрикант - част първа

Силиконовите лубриканти и смазочните материали на водна основа са много различни по отношение на преимуществата, които всеки продукт може да предложи.

Силиконът е алтернатива, която всъщност е водоустойчива и следователно на това не изсъхва толкова бързо, нито се отмива по време на секс. Съставките, използвани в силиконовия лубрикант го правят една идея по-добър, което си личи и по цената, но всъщност след като направите сравнение ще видите, че инвестицията си заслужава.

Въпреки това, плюсовете и минусите трябва внимателно да се вземат под внимание, за да се гарантира, че силиконовият лубрикант е правилният вид материал за вас.

Молекулите, използвани в редица силиконови лубриканти са по-големи от тези съдържащи се в лубрикантите на водна основа, което означава, че продуктът не се абсорбира в кожата толкова лесно. И поради това, те причиняват по-малко дразнене при чувствителна кожа. Уверете се, че продуктът на който сте се спрели може да се използва многократно, без странични неблагоприятни ефекти.

За разлика от вагиналния секс, при аналния липсва самосмазващ елемент, така че съществува реална опасност да причините вреда (и много дискомфорт) на някого, ако не използвате смазка. Използвайки лубрикант, рискът от ожулвания и инфекции също е значително намален, така че аналният секс да бъде много по-приятно изживяване и за двете страни. Можете да използвате смазка на водна основа за анален секс, но това ще изисква редовно нанасяне, защото аналния канал абсорбира течностите. С помощта на силиконовия лубрикант ще имате повече време за концентриране върху удоволствието.

Моля, имайте предвид, че ако използвате секс играчки е важно да проверите дали вашата силиконова смазка е съвместима с продуктите.