Шест причини да изберете силиконов лубрикант - част втора

Освен всичко друго силиконовите лубриканти са „количествено спестовни“. Тук имаме в предвид, че със съвсем малко количество продукт ще постигнете ефект, който ще има достатъчно дълго като продължителност действие. И както вече споменахме, няма да ви се налага да „дослагвате“ от него по време на любовния акт.

Силиконовите смазки не са водоразтворими, което пък ги прави идеални за онези моменти, когато искате малко забавление във ваната, под душа или в басейна. Водните смазочни материали обикновено се измиват във водата, така че те не са толкова ефективни.

Висококачествените силиконови лубриканти са идеални и за еротичен масаж вместо масажно олио. Може да избирате между различни еротични аромати, да бъде охлаждащ или затоплящ, или да го съчетаете с феромонни парфюми, така че уау-ефектът да бъде още по-голям. И за разлика от маслата, и масажното олио, можете да ги използвате – безопасно - с презервативи. Някои експерти дори съветват добавянето на малка капка смазка в самия презерватив, за да се увеличи усещането за възбуда при мъжа по време на употреба.