3 секси начина да изгорите калории

Секс с много целувки и гушкане е мечта за всяка щастливо обвързана двойка. Но времето прекарано в интимност с любимия човек също така е страхотно и за физическото ви здраве. Не говорим само за онова "любовно чувство", което кара сърдечният ви ритъм да се вдигне, а и за приятен начин да изгорите сериозно количество калории!

И така, започваме с:

Целувката: 68 калории на час

Спомняте ли си как, когато се запознахте се целувахте с часове? А помните ли как след 30-тата минута вече се задъхвахте за въздух? Да, целуването е не само чудесен начин да покажете обич и да подобрите връзката си като двойка, то също така може да ви помогне да изгорите мазнините. Ако целувката е енергична, тя може да ви приближи и до загубата на 90 калории за един час, казва Джайя Кинцбах, сексолог от Лос Анджелис и автор на Red Hot Touch.

Масаж: 80 калории на час

Кой не харесва хубавия масаж? А кой не харесва хубавия масаж като част от предварителната секс стимулация? Ако сте дарителя в тази игра, получавате допълнително предимство освен, че ще направите своя човек щастлив, ще изгорите и калории. В случая Кинцбах препоръчва да се придържате към бавния ритъм. Това може да изглежда противоположно на обичайно познатото кардио-изгаряне на калории, но колкото по-бавно и по-настъпателно е движението, толкова по-чувствено е то. Особено, когато се сдобиете с масажни масла

Секс: 144 калории за половин час

Със сигурност сте наясно, че сексът е своеобразна тренировка на мускулатурата на човек, но кой да предположи, че само след половинчасов сеанс ще изгорите шоколада, който сте изяли след вечеря, например? Можете също да добавите малко повече стенания и въздишки, казва Кинцбах, и това ще ви помогне да изгорите допълнителни 18-30 калории. Не забравяйте да комбинирате и различни позиции.