3 факта за „Терапията с напляскване“, за които не сте подозирали

Нека си говорим откровено. И на тема секс, разбира се… Кой не обича да бъде понапляскан, като средство за секс стимулация? В действието има нещо наистина адски възбуждащо, стига дланта, която го прави да се владее – в противен случай отиваме към съвсем друго усещане.

И така, все още говорим за секс - чувството да бъдеш напляскан е като да те пуснат в ледена баня, а след това да те увият в топла кърпа: шокиращо отначало, неприятно дори, но като цяло доста успокояващо.

Ако направите бърза Google проверка за "Терапията с напляскване" или по-известна като "BDSM терапия", ще установите, че хората използват напляскването като средство за достигане на по-бърз оргазъм. Канализирането на премерената болка в удоволствие се превръща в терапевтичен начин практикуващите да се освободят, а в същото това време действието може да помогне на хората да се справят и със сериозна своя травма.

Но както с всичко останало и тук се сблъскваме с редица митове и развенчани догми:

1. Съвсем доскоро се смяташе, че хората, които обичат да бъдат мъмрени и пляскани, биха могли да бъдат класифицирани като психично болни.

До 80-те години на миналия век S & M (садомасохизмът) е класифициран действително като психично заболяване и то от Американската психиатрична асоциация. Което е доста смущаващо, имайки предвид проучванията, установили, че 36% от американските възрастни често влизат в ролята на секс роби по време на своята любовна игра.

2. Пляскането с камшици и бичове всъщност може да бъде катализатор за удоволствие и възбуда.

Когато се наслаждаваме на някакъв сексуален акт, какъвто и да е той, нашите мозъци биват наводнени от химични съединения, най-вече от невротрансмитера допамин. Хубавото напляскване увеличава адреналина, ендорфините и окситоцина, което води до повишаване и на интимността в една връзка.

3. Контролът играе важна роля в сексуалното освобождаване.

Садо мазо практиките представляват сексуално потапяне в нещо повече от любовна игра. Тук освен предозирането с допамин присъства и едно психологическо освобождаване свързано със силата да имаш власт над партньорът си. Според Психологията днес: „Основният компонент не е самата болка или робството, а по-скоро знанието, че един човек има пълен контрол над другия, решавайки какво ще чува, прави, вкусва, докосва, мирише и чувства. И обратното, изпитващият се чувства добре, когато е напълно контролиран и дори абсолютно покорен.“