Не забравяй да разгледаш нашите промоции! Виж промоциите!
Забрави да завършиш поръчката си, направи го тук: Към количката

Тестостеронът - основен отговорник за желанието за скъпи покупки при мъжете

Смята се, че ниските нива на тестостерон занижават либидото, и обратно – колкото повече секс прави един мъж, толкова повече се увеличават нивата на тестостерон в организма му.

А какво всъщност е Тестостеронът? Това е стероиден полов хормон, предимно мъжки, който е отговорен за сексуалното желание.

Ново проучване установи, че нивата на тестостерон в основни моменти от живота могат да бъдат фактор не само за повишено либидо, но и за… по-високите разходи.

Според въпросното, мъжете, които купуват само и единствено маркови луксозни стоки, може просто да са попаднали под влиянието на изблик на тестостерон.

Изследването, публикувано в Nature Communications, е проведено от широк кръг изследователи от Калифорнийския технологичен институт (Caltech), Университета на Пенсилвания, Университета на Западен Онтарио и Лабораторията по диагностика „ZRT“. Експертите са включили в проучването си 243 мъже, доброволци на възраст между 18 и 55 години, които са били избрани на случаен принцип и съответно са получили доза тестостерон или плацебо. Тестовете за предпочитания се провели около четири часа по-късно, когато нивата на тестостерон са се повишили в близост до техния връх.

Резултатите показали, че мъжете, които са получили доза тестостерон имат очевадно предпочитание към луксозните марки, отколкото мъжете, които са получили плацебо. Това поведение, според експертите, е свързано с психологическото желание мъжът, чувстващ се добре в кожата си, да изрази и подчертае по най-ярък начин своята мъжественост. Защото както казва сексологът Петр Копекски: „нивото на тестостерон прави мъжа мъж.“ Или с други думи – няма по-мощна секс стимулация от една доза тестостерон… и чифт луксозни кожени обувки.