Не забравяй да разгледаш нашите промоции! Виж промоциите!
Забрави да завършиш поръчката си, направи го тук: Към количката

Кратко ръководство за избор на правилния размер презерватив

Вземете мерителна лента. Или ролката от тоалетната хартия…

Презервативите все още са най-ефективният начин за предотвратяване на бременност и болести, предавани по полов път. В края на краищата мъжете ги използват повече от 11 000 години, така че технологията е доста стабилна. Но кондомът трябва да е подходящ - не хлабав или твърде малък, за да не се изплъзва или скъса. Това е мястото, където реалната представа за точния ви размер наистина помага.

Най-важното при избора на кондоми е размера на обиколката, а не дължината на пениса. За да получите груба представа, плъзнете ролката от тоалетната хартия около еректиралия си пенис. Ако има луфт, вие се квалифицирате като "малък". Ако се вписва идеално, тогава сте "среден". Ако е прекалено стегната, сте "голям". Страхотен трик! В случай, че не сте съвсем сигурен дали този метод е удачен, използвайте мерителна лента и измерете от основата до върха на пениса, докато е еректирал. Същото направете и с ширината му, в средата на вала.

Запишете числата, за да са ви под ръка. Въпреки че това не е точна наука, ще ви помогне да разберете дали сте с малък, среден или голям размер. А ето и приблизителна разбивка на размерите на стандартните видове презервативи.

Размер: Малък

Дължина: 15 до 17 см.

Ширина: 4,3 до 5 см.

Размер: Среден

Дължина: 17 до 20 см.

Ширина: 5,20 до 5,40 см.

Размер: Голям

Дължина: 20 см. и нагоре

Ширина: 5,40 до 5,85 см.

Размер: Изключително Голям (XL)

Дължина: Под 20 см.

Ширина: 5,85 см. и нагоре