Секс за отслабване

Сексът се отразява чудесно на психичното здраве, но също така безспорно има благотворен ефект и върху тялото. Полезно е за здравето, по-конкретно – за сърцето, а помага и на тези, които искат да отслабнат. Сексът е най-вече за удоволствие, но защо да не се възползваме от него, за да свалим и някое излишно килце?

С целувки се горят 68 калории за час. Енергичното целуване заедно с докосвания може да достигне дори до 90 калории на час. Разбира се, цял час само целувки без продължение не може, за това да минем нататък.

Самото разсъбличане също ни отървава от  8-10 калории. Ако мъжът трябва да свали секси бельо от жената само с уста, ще изгори 80 калории. А вие - изберете най-красивия си копринен шал и танцувайте съблазнително пред него - за това учените не са изчислили с колко точно ще отслабнете, но определено е физическо натоварване.

секс спорт

Сексът гори 144+ калории само за половин час! Ако пък добавите малко стенене и пъшкане - още 18 до 30 калории. Ако сте върху него и се движите нагоре-надолу ще изгорите 207 калории за 30 минути. Най-сигурният начин да намалите излишни грамове, е да стигнете до оргазъм.

С орален секс пък се горят 100 калории за половин час.

Ако пък за момента ви липсва партньор, секс играчки ще ви помогнат да си доставите удоволствие и да горите калории едновременно.