Секс играчките – още по-търсени в пандемията

Продажбите на секс играчки бележат забележителен ръст в световен мащаб, но най-вече в Колумбия в условията на ограничителните мерки заради пандемията от коронавирус.

По-голямата част от бизнеса страда заради карантината, но онлайн търговията със секс играчки преживява истински бум дори и в страни, традиционно смятани за консервативни.

Търговците отдават това на факта, че хората са си вкъщи и разполагат с повече време. Те са с партньорите си или пък сами и се нуждаят от забавление.

секс по време на пандемия

Секс играчките помагат да хората да подържат настроението си по време на дългата изолация, твърди психологът д-р Каролина Гусман. Колумбия е много консервативна по отношение на сексуалността и комуникацията по този повод. Тя Психологът подчертава, че сега е подходящ момент хората да си позволят малко любопитство и да разберат, че използването на такива продукти е чудесно.

Наблюдава се ръст на продажбите на секс атрикули в целия свят, не само в Колумбия. Продажбите на секс играчки в Дания например почти са се удвоили.