Предимства на мисионерската поза

Сред всички сексуални позиции мисионерът е една от традиционните и най- известни пози за правене на секс. Тази позиция е наречена така, тъй като при пристигането си в Америка начинът за „християнизиране“ на секса е бил чрез този метод, изкоренявайки онези позиции които са неподходящи за секса, тъй като те са „животински неща“. И така, тази поза не само морализира секса, но установи каква трябва да бъде ролята: активният и доминиращ мъж и пасивната и покорна жена.

ПЛЮСОВЕ НА МИСИОНЕРСКАТА ПОЗИЦИЯ

1. Позволява взаимодействие между мъж и жена

Тази позиция позволява взаимодействие лице в лице между двойката, улеснява целувките, ласките лице в лице, както и играта с други ерогенни зони като устните, шията или гърдите. Ако използвате феромонен парфюм, ароматът ще е още по-осезаем за партньор.

мисионерска поза

2. Това е проста позиция

Нейната простота улеснява срещите за двойки, които са в леглото за първи път, намалявайки възможността за неуспех. За още по-голям комфорт може да използвате лубрикант.

3. Улеснява зачеването

Ако една двойка иска да има бебе, това положение е много добро, тъй като гравитацията има тенденция да помага на сперматозоидите да достигнат яйцеклетката. С възглавница в долната част на гърба на жената, тази цел може да бъде допълнително улеснен.