2 големи мита за секс по време на бременност

Когато решавате да имате бебе, е важно да знаете, че трябва да бъдете внимателни, докато правите секс по време на бременност, но това не е невъзможно. Извън първия триместър и последните четири седмици преди раждането, сексът може да бъде приятно занимание за повечето бременни жени. Така че, нека да научим за митовете за секса по време на бременност, за да не станем жертви на него.

1. Сексът по време на бременност може да навреди на вашето бебе

секс и бременност

Това е може би най-разпространеният мит. Повечето хора смятат, че поради позиционирането на бебето, сексът по време на бременност може да причини главоболие и да попречи на развитието на мозъка на бебето. Факт е, че сексът по време на бременност не може по никакъв начин да повлияе на развитието на детето, нито физически, нито психически. Това важи и за употребата на секс играчки.

2. Сексът по време на бременност е болезнен

Не трябва да е болезнено, ако намерите правилната позиция и да го правите с любов. Дори и без да сте бременна, не всички пози са удобни, така че не се обезсърчавайте, когато търсите перфектната. Факт е, че когато правите секс по време на бременност, може да се нуждаете от малко повече време и трябва да започнете малко по-бавно. И бременноста в никакъв случай не означава, че трябва да забравите да носите секси бельо.