Защо е важна личната хигиена?

Личната хигиена е набор от правила, които помагат за поддържане на здравето, а също така предпазват човек от заболяване, преждевременна старост и смърт. 

Един от най-важните принципи на личната хигиена е грижата за кожата. Това трябва да се направи не само за привлекателен външен вид, но и за здраве.

Кожата е един от най-големите органи в човешкото тяло. Освен това кожата е на едно от първите места в тялото по брой функции, които изпълнява. Така че, кожата е отговорна за терморегулацията, кислородът влиза в тялото през нея, хранителните вещества влизат в кръвта през кожата, кожата е най-важният от сетивни органи. 

Изберете бельо и дрехи, изработени от удобни материали. Излизайки в силен студ, носете ръкавици и третирайте откритата кожа със специални мазни кремове.

Отделен разговор за хигиената на кожата на лицето. Продукти за интимна хигиена също са от изключително значение. Тук всичко е много индивидуално. В зависимост от типа кожа и възраст, трябва да изберете както средствата за грижа за нея, така и начина на грижа. Не ползвайте само обикновен парфюм, добавете към ежедневните си грижи и интимен спрей.

лична хигиена

Устната хигиена е много важен компонент на личната хигиена. Ако зъбите ви не здрави, тогава цялото тяло страда. Ако има огнища на кариес в устата с пародонтит или пародонтит, инфекцията лесно се разпространява в синусите, сливиците и бъбреците. Затова редовно мийте зъбите си два пъти на ден.

Личната хигиена е невъзможна без хигиена на косата. Измивайте косата си толкова често, колкото е необходимо, за да я поддържате чиста. Важно е само да изберете правилния шампоан.