Опасности, които крие оралният секс

Всеки знае възможните последици от незащитен "традиционен" секс. Но оралният контакт също може да доведе до проблеми. За да ги избегнете, най-добре е да ползвате презервативи.

Защо оралният секс е опасен?

Травма

Най-често при орогенитален контакт страда френумът на езика. Той се трие и върху него се появява малък абсцес. В този случай е много важно да си направите почивка преди пълното излекуване, тъй като при постоянно нараняване може да настъпи многократна бактериална инфекция. А тя носи по-сериозни последици и изисква продължително лечение.

Понякога фелацио може да причини увреждане на мекото небце, което е придружено от поява на зачервяване и петна. В този случай човек може да изпита неприятни усещания. Петната обикновено изчезват в рамките на една седмица, като през това време трябва да се въздържате от орален контакт.

Инфекциозни заболявания

Уви, травмата далеч не е единствената негативна последица от оралния секс. Ако един партньор страда от херпес, гонорея, хламидия и други болести, предавани по полов път, то при незащитен контакт той може да ги прехвърли на друг партньор. Затова продуктите за контрацепция са много важни.

орален секс

Кандидоза

Млечница или кандидоза на устната кухина е гъбична инфекция, която обикновено се проявява с намален имунитет. Това състояние може да се появи и по време на орален секс, ако партньорът страда от генитална кандидоза.

Тежки последици: рак на гърлото, сифилис, СПИН!