Неща, които никога не трябва да криете от гинеколога

Женя Петкова
02/22/2022
Едва ли има жена на света, която да обича да ходи на гинеколог, поне не със същия ентусиазъм като да ходи на увеселителен парк. Все пак трябва да знаете тези 5 неща, които НИКОГА не трябва да криете от гинеколога си, дори и да съжалявате.
 
1. РЕАЛНИЯ брой сексуални партньори, които сте имали
Вашият гинеколог НЕ трябва да ви съди. Всъщност той/тя просто иска да защити вашето здраве и затова те трябва да знаят цялата ви сексуална история, защото това число е решаващо, за да разбере колко сте изложени на полово предавани инфекции.
 
2. Ако сте имали незащитен секс
Може би съжалявате, може би не искате да го признаете, но ако сте имали незащитен полов акт без да ползвате презервативи, жизненоважно е специалистът да го знае, за да се погрижи за вашата плодовитост и живот.
 
3. Ако сте били бременна или сте направили аборт
Това е от решаващо значение, тъй като в зависимост от триместъра на бременността, в който сте били, гинекологът може да прецени дали има някакъв проблем с плодовитостта и/или възможността за зачеване в бъдеще.
 
4. Ако сте употребявали наркотици
Специалистът трябва да е наясно с този тип информация, за да може лечението, което Ви дава да бъде оптимално и изчерпателно.
 
5. Полът на вашите сексуални партньори
Независимо от нашите сексуални предпочитания, всички ние трябва да предоставим тази информация, за да предотвратим всякакъв вид полово предавани инфекции. 
 
Сега знаете, не се срамувайте и винаги казвайте на гинеколога си истината, дори и за секс играчки, които ползвате.